Summa sidvisningar

måndag 15 juni 2009

Ja va gör man!?

Veckan som var va jag på en intervju för ett jobb, de va ett grill/cafe är jag gick därifrån kände jag mig lite förvirrad då arbetsgivaren va vag o surrig i det mesta. Dagen efter hade arbetsg... bestämt sig för att jag kunde få jobba för han men bara 70-75% fast jag sagt att jag var ute efter en heltid. Den där 70% skulle bli mer snart sa han så jag tänkte att ja men då så, då testa jag.. men nu har jag pratat med honom igen o jag kan inte få nått svar direkt om arbetstider och inte heller om vad jag komer få för lön m.m. I o med det så känner jag mig olustigt inställd till det där jobbet eftersom jag inte får någon reda på lön osv, har dåliga erfarenhetar från sånt där tidigare och jag har ingen lust att göra om samma misstag igen! så jag har bestämt mig att strunta i det där som verkar så oseriöst o invecklat. Men sen va d någon som sa till mig att man kanske måste ta chansen att jobba när man får den, men då tänker jag, jobba under vilka förutsättningar!? o i ovissheten! att de kanske är vart att kankse "jobba svart" för att få det bättre ekonomisk. Men då tänker jag att Nej jag tänker ine och vill inte jobba svart någonstarns! för det ge mig inget i längden med a-kasa o pensions sparande osv. Så nej tack! inget "svart" jobbande för mig inte.
Ändå så känns det tokigt för jag vill ju så gärna jobbba men under vilka kompromiser ska man egentligen acceptera!? Över detta har jag en mag känsla som säger åt mig att strunta i det där, de där kommer bara bli krångligt o du kan bli lurad. Och den här magkänslan har varit här lite enda från början då jag gick hem efter intervjun.
Vad tycker ni där ute? vad hade ni gjort? Nu har ju jag redan bestämt mig men de är intressant att höra andras åsikter.

Nog om detta.

Helgen tillringade vi i Falun, var ut på lördan o fastnade i en hiss med 7 rätt fulla människor, urch! Jag som inte tycker om att åka hiss o som dessutom inte tycker om att bli instängd i trånga utrymen o veta att jag inte kan ta mig ut själv, o där stod vi 8 st packade som sillar i en liten liten ask! Jag kände hur rädslan o paniken kom smygandes o försökte hålla mig lugn, efter ca 10 minuter fick vi hjälp o kom ut till sist, med tårar i ögonen så gick jag fort som fasiken ut., och sen kom chocken! Urch! inte visste jag att jag skulle reagera så starkt på att fastna i en hiss. Uhögle var det o jag tänker aldrig mer åka hiss med en massa människor då tar jag hellre trapporna. O jag var i stortsett nykter så de var ingen fylle reaktion heller! URSCH säger jag bara.

För övrigt var helgen lugn o skön. Igår firade vi H som fyllde 31, han fick en verktygslåda av mig =) jag har tyckt länge att han skulle haft en större verktygslåda så då vart det en sån i present. Annars fick han en plånbok, kallingar o en massage grej för huvet. Tårta o winerbröd fikade vi på hemma hos svärmor o svärfar. Sen när vi kom hem så kom kompisarna hit o fikade.
Allt som allt så har jag/vi haft en trevlig helg om man bortser från hiss grejjen.

H åkte nyss till jobbet o jag ska nu försöka få något gjort här.

Trevlig dag på er alla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar